چگونه خودمان یک لامپ LED بسازیم!
سلام به دوستان و خوانندگان عزیز
پس از اینکه درخواستهای شما رو در باره اطلاعاتی درباره لامپ های LED دیدم تصمیم گرفتم یه آموزش واستون بذارم که خودتون بتونید لامپ LED بسازید. البته این کار به یه مقدار صبر و بردباری و دقت لازم داره. خوب می پردازم به آموزش.
شما به وسایل زیر برای شروع کار نیاز دارید:
۱- یک لامپ هالوژن تزیینی که تصویرش رو در زیر واستون گذاشتم (بهتره واسه صرفه جویی سوخته باشه و یا از آنجایی که آنها واقعا ارزان قیمت هستند بخرید)بدون پوشش شیشه ای در جلوی لامپ.
۲- LED های کوچک که معروف به دیود هستند.شما میتونید به تعداد دلخاه از اونا داشته باشید اما باید این تعداد معقول باشه چون تعداد زیادش کار رو خیلی سخت میکنه.من خودم ۲۲ تا در نظر گرفتم.
۳-دسترسی به سایت http://led.linear1.org/led.wiz،این سایت در واقع بر اساس تعداد LED هایی که در نظر گرفتید و ولتاژ مورد استفادتون یه نقشه نصب به همراه مقاومت های مورد نیاز بهتون ارایه میده.
۴-چسب قطره ای و چسب دوقلو.
۵-سیم لحیم، یکم مهارت لحیم کاری،دستگاه لحیم کاری(هویه)
۶-یک قطعه کوچک از ورق آلومینیوم ۰٫۲mm (این ورق در صنعت چاپ مورد استفاده قرار می گیرد).از هر مغازه فروش لوازم چاپ افست میتونید تهیه کنید.
۷-کاغذ سوراخ کن
۸-مقاومت (با توجه به نیازهای شما که در بند ۳ مشخص شده)
برخی دیگر از ابزارهای خانگی همراه با مقدار خوبی از صبر و شکیبایی.
گام اول – خالی کردن لامپ.
با استفاده از یک پیچ گوشتی کوچک و چرخاندن نوک آن بر روی سیمان سفیدی که شما در اطراف پین لامپ می ببینید. این سیمان خیلی ترده و به راحتی با چرخوندن نوک پیچ گوشتی پودر میشه .
این کار رو تا زمانی که بتونید پین ها رو باضربه خارج کنید ادامه بدید و به مرحله بعد برید.
این کار را حتما با صبر و حوصله انجام بدید تا یه وقت با فشار زیاد قالب لامپ رو نشکنید.
الان وقتشه که هالوژن رو از قاب خارج کنید. صورت قاب رو روی میز یا یه سطح صاف بذارید و با احتیاط چند ضربه آرام بهش بزنید تا از قاب خارج بشه.
برخی از سیمان سفید باقی خواهد ماند، اما خوب، این خیلی مهم نیست و حتی ممکن است مفید باشد بعدا.
گام دوم – ساختن صفحه نگه دارنده
ما صفحه نگهدارنده ای برای لامپ های LED خود درون قاب نیازمندیم. ابتدا قطر لامپ LED خود را اندازیگیری کنید. من لامپ هایی با قطر ۵mm دارم. برای تونستم ۲۲ عدد چیدمان روی ورق آلومینیوم در نظر بگیرم. برای این کار می تونید توی یه نرم افزار مثل فتوشاپ یه دایره به اندازه قطر داخل قاب هالوژن رسم کنید و داخل اون دایره های کوچکی به اندازه قطر لامپ های LED رسم کنید. چیدمان رو طوری در نظر بگیرید که فاصله مناسبی بین لامپ ها و حاشیه صفحه آلومینیومی وجود داشته باشید. شبیه تصویر زیر. بعد از چیدمانی که ساختید پرینت بگیرید. البته باید scale رو ۱ به ۱ در نظر بگیرید تا ابعاد واقعی رو چاپ کنید. حالا عکسی رو که پرینت گرفتید روی صفحه آلومینیومی بچسبونید و به کمک دریل سوراخ ها رو ایجاد و در آخر با یک قیچی مناسب اون رو دوربری و صفحه نگهدارنده رو ایجاد کنید. اگر دایره صفحه نگهدارنده بر اثر برش یکنواخت نشده با کمک یک سمباده زبر سطح اون رو پرداخت نمایید.
بعد نوبت میرسه به مدار لامپ ها. ابتدا به اینجا برید و مشخصاتی از قبیل ولتاژ منبع تغذیه ، تعداد لامپ های به کار رفته ، ولتاژ هر لامپ و … را وارد کنید و مدار رو به راحتی تحویل بگیرید. در تصویر زیر مدار مربوط به کار من رو می تونید مشاهده نمایید. پس حالا شما می دونید که چطور باید پایه های لامپ ها رو به هم وصل و مقامت ها رو کجا قرار دهید.
حالا یه پایه یا هر چیز دیگه برای سوار کردن لامپ ها روی صفحه نگهدارنده پیدا کنید . لامپ ها رو جاسازی و با چسب قطره ای در جای خود محکم کنید. مطابق مداری که دارید پایه های اون ها رو به هم وصل کنید و مقاومت ها رو هم در جای مناسب لحیم کنید. اگر به الکترونیک و اتصال مدارها وارد نیستید حتما از دوست یا آشنایی که در این کار تخصص دارد کمک بگیرید چرا که اگر اشتباه کنید ممکن است مدار اتصالی کند و منبع تغذیه یا لامپ ها بسوزد …
فقط مراقب باشید جایی که قرار است لحیم کاری شود چسب نریزد چون بر اثر حرارت و سوختن چسب دودی از آن ایجاد می شود که برای سلامتی و چشم شما مضر است.
گام سوم – ساخت اتصالات
خوب در آخر دو سیم مسی ضخیم رو در جای مناسب خود قرار دهید.
حالا برای استحکام بیشتر این مجموعه می توند از چسب حرارتی استفاده کنید . همچنین این کار باعث می شود عایقی مناسب بین پایه ها ایجاد و بعدها از اتصال ناخواسته آنها به یکدیگر جلوگیری کند. البته حتما قبل از این کار یک بار مدار رو تست و از روشن شدن لامپ ها اطمینان حاصل نمایید تا در صورت اشتباه بتونید راحت تر کار رو اصلاح نمایید.
خوب حالا مجموعه لامپ ها رو داخل قاب هالوژن قرار دهید
با یک فشار مناسب لامپ ها را در جای خود تثبیت کنید. سپس قسمتی رو که سیمان رو به کمک پیچ گوشتی از اون خارج کرده بودید از چسب دوقلو پر کنید تا پایه ها و مجموعه مدار و لامپ ها رو محکم در جای خودشان نگه دارد.
صبر کنید تا چسب سفت شود. طبق مدار پایه های مثبت و منفی رو مشخص کنید.
کار انجام شده! حالا لامپ LED خودتون رو تست و از اون لذت ببرید…
نظرات شما عزیزان: